Hűtött munkaasztal
Hűtött munkaasztal a vendéglátóipari szakembereknek
A vendéglátóiparban a hatékonyság és a higiéni egyaránt kulcsfontosságú szempont. Hűtött munkaasztalaink pedig mindkét kritériumnak megfelelnek.
Mire használjuk a hűtött munkaasztalt?
Professzionális konyhai eszköz amely elsősorban élelmiszerek tárolására és előkészítésére szolgál.Ezen felül egyesíti a tárolást és a munkafelületet. A megfelelő hőmérséklet biztosítása mellett megőrzi az élelmiszerek frissességét és a minőségét és megakadályozza a különböző baktériumok szaporodását. A hűtött munkaasztalon előkészíthetjük a különböző alapanyagokat:hús, hal, zöldségek. A szakácsok tiszta és biztonságos körülmények között dolgozhatnak rajta ez pedig helyet is megtakarít a konyhának.
Miért kell hűtött munkaasztalt venni?
A hűtött munkaasztallal növeljük a hatékonyságot és a higiéniát a konyhában. Egyszerre biztosítja az étel frissességét és a munkaterületet. Ha nálunk vásárol minőségi hűtött munkaasztalt akkor hosszú távon pénzt és időt takarít meg és csökkenti az élelmiszer pazarlást és garantálja a gördülékeny munkát.
A higiénia, hatékonyság és minőség megőrzése mellett még tervezési szabadságot is nyújt hiszen a különböző méretű és kialakítású eszközök közül választhat.
Mire figyeljünk a hűtött munkaasztal vásárlásakor?
Főbb szempontok: méret, hőmérséklet tartomány, anyagminőség, energiahatékonyság, funkciók, hűtési rendszer, ajtók és fiókok.
- Méret: a konyha méretéhez avagy a rendelkezésre álló helyhez kell igazítani a hűtött munkaasztal méretét.
- Hőmérséklet tartomány: attól függően milyen alapanyagot tárolunk benne, úgy változhat a hőmérséklet tartomány szükségessége.
- Anyagminőség: jó minőségű rozsdamentes acélt válasszunk a higiénia és a biztonság kedvéért.
- Energiahatékonyság:a költségek csökkentése érdekében válasszunk energiahatékony készüléket.
- Hűtési rendszer: statikus vagy ventilátoros hűtésre van szükségünk.
- Ajtós és fiókok: mérlegeljük, hogy fiókokra vagy polcokra van inkább szükségünk.
Milyen fajta hűtött munkaasztalok vannak?
A két és háromajtós modellek ideálisak nagyobb és forgalmasabb konyhákba.
A fiókos modellek praktikusabbak a kisebb alapanyagok elkülönített tárolásához.
A ventillátoros modellek hűtése egyenletesebb de a statikus hűtésüek csendesebb működést biztosítanak.
Munkafelület alapján lehet rozsdamentes vagy speciális.
Hogyan kell tisztítani és karbantartani a hűtött munkaasztalt?
A hűtött munkaasztal rendszeres tisztításával meghosszabbíthatja élettartamát és biztosíthatja a higiéniát. A tisztításhoz használjon semleges tisztítószert és meleg vizet. Rendszeresen ellenőrizze a tömítéseket és a hűtőrendszert is.
- Napi tisztítás: A rozsdamentes acél felületeket tisztítsa le naponta, hogy elkerülje a szennyeződések felhalmozódását. Használjon enyhe mosószert és meleg vizet.
- Belső hűtőtér tisztítása: Hetente ellenőrizze és tisztítsa ki a hűtőtér belsejét, hogy megszabaduljon a maradékoktól és a lecsapódott nedvességtől.
- Szűrők tisztítása: A ventilátoros modellek esetében rendszeresen ellenőrizze és tisztítsa meg a levegőszűrőket, hogy a hűtési rendszer hatékony maradjon.
- Rendszeres karbantartás: Évente hívjon szakembert a rendszeres karbantartás elvégzésére, így megelőzheti a meghibásodásokat és biztosíthatja a készülék optimális működését.