Ipari tűzhely
Ipari tűzhelyek a professzionális konyha alapkövei
Az ipari tűzhelyek elengedhetetlen eszközei minden vendéglátóipari egységnek, legyen szó éttermekről, szállodákról vagy akár catering szolgáltatásokról.
Ételkészítéshez tűzhelyet keres ami a konyhájának alapja lesz hosszú ideig? A Legally Kft. több mint 10 éves tapasztalatával az ipari konyhatechnológiai megoldások terén segít Önnek a legjobban teljesítő ipari tűzhelyek kiválasztásában. Konyhákat tervezünk és kivitelezünk, professzionális márkákat forgalmazunk, kipróbált termékekkel, szerviz- és alkatrész háttérrel rendelkezünk. Ipari tűzhely kínálatunkban megtalálhatók: a Maxima, Fimar, Amitek, Bertos, Stalgast és Lotus termékei. Indukciós tűzhelyek, wok tűzhelyek, gáztűzhelyek és villanytűzhelyek széles választékával várjuk Önt.
Általános tájékoztató az ipari tűzhelyekről
az ipari tűzhelyek a vendéglátóipari konyhák szívét jelentik: strapabíró kialakításuk, gyors hőátadásuk és sokoldalúságuk nélkülözhetetlen a magas színvonalú ételkészítéshez hiszen lehetővé teszik a gyors és hatékony főzést nagy mennyiségben is. Az éttermekben, konyhákban található tűzhelyek terhelhetősége és hatékonysága sokkal nagyobb mint a háztartási modelleké, hiszen napi több órán keresztül, folyamatosan kell biztosítaniuk a kívánt teljesítményt. Emelett kialakításuk robosztusabb és rozsdamentes acélból készülnek ezek a tulajdonságot biztosítják a tartósságot és a könnyű használhatóságot is.
Mire jó az ipari tűzhely és milyen előnyei vannak?
- Erős és gyors hőleadás: ideálisak nagyobb mennyiségű étel egyidejű elkészítésére, ami jelentősen felgyorsítja adott esetben a vendégek kiszolgálását.
- Tartósság és megbízhatóság: anyaguk rendkívül tartós ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek és az intenzív ipari konyhai használatnak is. Jellemzően rozsdamentes acélról és öntött vasról beszélünk.
- Sokféle felhasználási lehetőség: wok, indukciós, gáz vagy villanytűzhely típusok más és más előnnyel felhasználással rendelkeznek. Rugalmasan alkalmazkodnak a különböző főzési stílusokhoz.
- Energiatakarékosság:az újgenerációs professzionális ipari tűzhelyek optimalizált energiafelhasználásukkal biztosítják a konyhák számára a költséghatékony megoldást.
- Könnyű tisztántarthatósság: a rozsdamentesacél felületek higiénikusak és egyszerűen karbantarthatók.
Ipari tűzhely vásárlása előtt érdemes figyelembe venni a következőket
- Teljesítmény:a várható terheléshez kell igazítani a tűzhely égőinek teljesítményét.
- Főzőfelületek száma: Milyen típusú ételeket szeretne főzni? Ehhez kell kiválasztani a megfelelő típusú és számú főzőfelületet.
- Anyagminőség: nem csak a tisztántarthatóságot hanem az ellenállóképességet is befolyásolja.
- Biztonság: feleljen meg minden hazai biztonsági előírásnak .
- Típus: a konyha és a szakácsok igényeihez igazodva válasszunk indukciós, villany, wok vagy gáztűzhelyet. Vegyük figyelembe az egyes típusok jellemzőit.
- Energiafogyasztás: válasszunk olyan modellt amelyiknek alacsonyabb az energiafelhasználása de képes megfelelő teljesítményt is nyújtani.
- Márka: egyes márkákra más és más egyedi tulajdonságok jellemzők.
- Szervizelhetőség: fontos a gyártó és az eladó által nyújtott szerviz és alkatrészellátás.
Az ipari tűzhelyek tisztítása és karbantartása
a hosszú élettartam érdekében rendszeres karbantartásra és tisztításra van szükségük ezeknek a készülékeknek is. A tisztítás módja függ a készülék típusától.
- Napi tisztítás: a főzési műszak végén minden felületet jó alaposan tisztítsunk meg: égőfejek, rácsok, főzőlapok.
- Zsírtalanítás és mélyebb tisztítás: végezzünk a rácsokon és az égők körül mélyebb tisztítást, hogy eltüntessük a zsírok lerakódást, felhalmozódást.
- Égőfejek ellenőrzése: rendszeresen ellenőrizzük az égőfejeket. Bizonyosodjunk meg róla hogy hibátlanul működnek-e.
Használjon a készülékének megfelelő tisztítószert.